De 7 Hengelose maestro's

Zeven bekende inwoners van Hengelo zijn bereid gevonden om te leren hoe zij een orkest kunnen dirigeren. Zij krijgen in de weken voorafgaand aan het concert les van Kimmy Reef, dirigent van het volwassenenorkest van Armonia.

De 7 Maestro’s zijn inmiddels bekend:

Sander Schelberg

Burgemeester van Hengelo

Jan van Halst

ex-profvoetballer, voetbalanalist, coaching- en trainingsbureau

Brigiet Schoemaker

eigenaar Styling’S

Judith Hartman

directeur-bestuurder RTV Oost

Jeffrey Spalburg

Cabaretier, regisseur en tekstschrijver

Martine Fabels

Hengelo Promotie

Melvin de Boer

The Three Musketeers

De wedstrijd

Op 10 juni 2023 wordt in de grote zaal van Schouwburg Hengelo de Hengelose Maestro gekozen. Onder begeleiding van de potentiële Maestro’s zal het Armonia orkest diverse muziekstukken spelen. Een deskundige jury zal bepalen wie van de kandidaten de titel Maestro van Hengelo verdient. De presentatie van de avond is in handen van Pim Paalhaar

De jury

Wibi Soerjadi (concertpianist en componist)
Carl Wittrock (dirigent en muziekdocent TwickelCollege)
Egbert van Groningen (dirigent, trombonist, arrangeur, componist)

De zilveren Baton

De winnaar krijgt naast de titel een zilveren Baton. We zijn zeer verheugd dat het Nederlandsch inkoop kantoor Hengelo het zilver beschikbaar heeft gesteld voor de zilveren baton. En dat we Christian, juwelier en goudsmeden bereid hebben gevonden om de zilveren baton te vervaardigen.


Mooi evenement

Deze avond zal Hengelo een mooi evenement opleveren dat zal verbinden en aandacht genereren voor het belang van muziek in het algemeen en muziek voor het Hengelose kind in het bijzonder.  Het is de bedoeling dat er geld wordt opgehaald om Hengelose kinderen een jaar kennis te laten maken met muziek.