De jury

Op 10 juni 2023 vindt in de grote zaal van Schouwburg Hengelo de verkiezing van de Hengelose Maestro plaats. De avond wordt gepresenteerd door Pim Paalhaar. Het Armonia orkest zal onder leiding van de zeven Maestro’s verschillende muziekstukken spelen. Een deskundige jury zal beslissen welke kandidaat de titel van Maestro van Hengelo verdient.

Wibi Soerjadi
Wibi Soerjadi heeft aangegeven dat hij helaas niet in de gelegenheid is om als jurylid bij het Maestro concert te zijn. Gelukkig heeft hij een fantastische vervanger gevonden, zijn broer Ardjoena Soerjadi. We zijn erg blij dat hij, samen met Carl Wittrock en Egbert van Groningen deze belangrijke rol op zich neemt.

Ardjoena Soerjadi

Ardjoena Soerjadi, opgeleid als pianist en orkestdirigent aan het Rotterdams Conservatorium, heeft zijn talenten verder ontwikkeld in Moskou en Dresden. Van 1995 tot 2002 werkte hij als assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht en leidde hij meerdere concerten. Als dirigerende pianist nam hij in 1997 een Bach CD op en dirigeerde hij tournees met pianist Wibi Soerjadi. Van 2005 tot 2011 dirigeerde hij operettes bij Residentie Operette ODES en heeft in 2008 meerdere uitvoeringen van Bachs Johannes Passion geleid. Daarnaast heeft hij vakjurylid dienst gedaan en een pianosolo CD uitgebracht in 2011. Hij dirigeerde in 2013 de Matthäus Passion en in 2015 het “Chanson Départ” voor de start van de Tour de France in Utrecht. Recentelijk heeft hij verschillende Verdi-opera’s geleid en gewerkt met een koor van Alzheimer patiënten. Momenteel is hij dirigent van meerdere koren, waaronder het Capels Dagkoor en Utrechts Operakoor.

Egbert van Groningen
Egbert van Groningen is een veelzijdige Nederlandse musicus die actief is als uitvoerend musicus, dirigent, docent, en arrangeur/componist. Hij studeerde docerend musicus trombone en uitvoerend musicus aan het conservatorium in Enschede en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als uitvoerend musicus heeft hij bij verschillende orkesten geremplaçeerd, waaronder Holland Symfonia, het Radio Filharmonisch Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel. Als dirigent leidt hij momenteel orkesten als Excelsior Eibergen, Hellendoornse Harmonie, Eendracht Aalten en Harmonie Sint-Jan Wierden. Hij behaalde uitstekende concoursresultaten met deze orkesten. Daarnaast is hij trombone- en euphoniumdocent bij Kaliber Kunstenschool en Oyfo Kunst en Techniek en heeft hij arrangementen gemaakt voor bekende artiesten en muziektheatervoorstellingen. Zijn werken worden uitgegeven bij De Haske, Baton Music en Show and Marching Music

Carl Wittrock
Carl Wittrock is een Nederlandse dirigent en componist. Na zijn studie aan het Conservatorium in Enschede begon hij te dirigeren en muziekles te geven aan het Twickel College in Hengelo. Momenteel is hij dirigent van muziekvereniging Apollo Goor en het Twents jeugdsymfonieorkest. Hij heeft als gastdirigent gewerkt voor orkesten in verschillende landen en heeft vele compositieopdrachten ontvangen. In 2013 kreeg Wittrock de opdracht om een compositie te maken ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij heeft meerdere prijzen ontvangen voor zijn werk, waaronder de ridderorde van Oranje-Nassau en de Buma Brass Award.