Het goede doel

Een jaar lang muziek voor het Hengelose kind

Met de uitverkiezing van de Hengelose Maestro wordt geld opgehaald om Hengelose kinderen een jaar lang kennis te laten maken met muziek.

De realisatie van dit project is een samenwerking tussen Mixed Lions Hengelo, Stichting Hengelo Cultuurluk en muziekvereniging Armonia. Zij vinden dat alle kinderen muziekonderwijs moeten kunnen volgen.

Samen met Oyfo zorgt muziekvereniging Armonia een jaar lang dat de kinderen een jaar lang kennis maken met muziek. Ze krijgen een instrument, lessen en een lidmaatschap. Voor elke 500,- euro kan een kind een jaar lang muziek maken.

Nadat de opbrengst bekend is kunnen kinderen die graag muziekles willen volgen zich aanmelden. Via de hengelose basisscholen zal t.z.t. bekend worden gemaakt hoe de aanmelding en de selectie in zijn werk zal gaan.

Dit is waarom muziek zo belangrijk is

Muziek is ongelooflijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit talloze studies. Lees meer over de bevindingen van hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras.
https://www.meermuziekindeklas.nl/nl/landings/wetenschappelijke-artikelen/101367/